Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Belgische Ardennen


Wat kun je allemaal doen in de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen is voor veel Nederlanders een fijne vakantiebestemming en dat is heel begrijpelijk. Het populaire natuurgebied in België is niet zo ver rijden van Nederland en is gezegend met een adembenemend mooie natuur waarin je onder andere fantastisch kunt:

 • Wandelen
 • Fietsen
 • Skiën
 • Mountainbiken
 • Kajakken en Kanoën
 • Vissen
 • Vogels spotten

Het is een uitstekende bestemming voor families met kinderen maar ook natuurliefhebbers waarderen de Ardennen enorm.

Mountainbiken Belgische ArdennenIn de Ardennen kun je fantastisch mountainbiken.


Hoe lang is het rijden naar de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen zijn gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanaf Utrecht is het nog geen drie uur rijden.

Welke taal spreekt men in de Ardennen?

De meeste mensen spreken in de Belgische Ardennen Frans. Bij de informatiekantoren wordt vaak ook Duits, Nederlands en Engels gesproken.


Kun je in de Ardennen water uit de kraan drinken?

Het kraanwater is in België van een uitstekende kwaliteit en kun je gerust drinken. Twijfel je toch? Dan kun je waterflessen kopen in de supermarkt.

Wat is het wettelijke betaalmiddel in de Ardennen?

In de Ardennen betaal je net zoals in Nederland met de Euro.


Wat is het oppervlakte van de Ardennen?

Het oppervlak van de Ardennen is 11200 km2 en het hoogste punt is de berg Signaal van Botrange (694 meter hoog). Het bosrijke en heuvelachtig gebied strekt zich uit over Luxemburg en Frankrijk. Echter het grootste gedeelte van de Ardennen bevindt zich in België.


Waar liggen de Belgische Ardennen?

De Ardennen is een laaggebergte en ligt in zuidoosten van België. De Belgische Ardennen zijn onderdeel van het natuurgebied de Ardennen. In de Ardennen liggen leuke stadjes en dorpjes zoals het bijzondere stadje Dinant.

DinantDinant is een gezellig stadje in de Ardennen.


Zijn er in de Ardennen mooie vakantiehuizen te huur?

Als je op vakantie gaat naar de Ardennen dan is het een echte aanrader om een vakantiehuis te huren. Het aanbod is er namelijk heel groot en de meeste vakantiehuisjes hebben een fantastische ligging. Door het ruime aanbod is er voor iedereen wel een geschikt vakantiehuis te vinden van eenvoudig tot zeer luxe. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen met sauna, jacuzzi en zwembad. Heb je een hond? Dan zijn er ook vakantiehuizen te huur waar de hond welkom is. Wij hebben de mooiste vakantiehuizen met de beste reviews in de Ardennen voor je uitgezocht. Bekijk direct het overzicht en boek direct!


Kun je in de Ardennen goed kajakken en kanoën?

De Belgische Ardennen is een uitstekende bestemming om te kajakken of te kanoën. Populaire rivieren om te kajakken zijn onder andere:

 • Ourthe
 • Semois
 • Lesse
 • Amblève
Bij deze rivieren zijn voldoende mogelijkheden om een kajak of kano te huren. Vergeet niet iets mee te nemen om je waardevolle spullen in op te bergen want tijdens de kanotocht blijft het niet altijd even droog.

 

Kanoën Belgische ArdennenIn de Ardennen tref je mooie rivieren en beekjes waar je uitstekend kunt kanoën.

Zijn er in de Ardennen goede wandelmogelijkheden?

Als je van wandelen houdt dan moet je dit echt een keer gaan doen in de Ardennen. Het groene en mooie laaggebergte leent zich uitermate goed voor fijne wandelingen. In heel België ligt maar liefst 6000 kilometer aan wandelpaden zodat je niet zo snel uitgewandeld bent. De mooiste wandelgebieden tref je in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Durbuy.


Wat is het weer en klimaat in de Ardennen?

Wil je op vakantie gaan naar de Ardennen? Dan wil je natuurlijk graag meer weten over het weer en het klimaat. Lees verder