Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn voor veel Nederlanders een fijne vakantiebestemming en dat is heel begrijpelijk. De Ardennen zijn namelijk gezegend met een mooie natuur en een heuvelachtig landschap. Je komt er echt helemaal tot rust. In de schitterende natuur zijn veel leuke en uitdagende activiteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen en kanoën. Hieronder tref je de meest gestelde vragen over de de Ardennen.


Wat kun je allemaal doen in de Belgische Ardennen?

Hieronder tref je een overzicht met de leukste activiteiten in de Belgische Ardennen.

De Ardennen zijn een uitstekende bestemming voor families met kinderen maar ook natuurliefhebbers waarderen de Ardennen enorm.

Vergezichten Belgische ArdennenIn de Belgische Ardennen ga je zeker genieten van de schitterende vergezichten.


Hoe lang is het rijden naar de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen zijn gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanaf Utrecht is het nog geen vier uur rijden. De afstand van Utrecht naar de Ardennen is slechts 277 kilometer.

Welke talen spreekt men in de Ardennen?

De meeste mensen spreken in de Belgische Ardennen Frans. Bij de informatiekantoren wordt vaak ook Duits, Nederlands en Engels gesproken.


Kun je in de Ardennen water uit de kraan drinken?

Het kraanwater is in België van een uitstekende kwaliteit en kun je gerust drinken. Twijfel je toch? Dan kun je waterflessen kopen in een supermarkt.

Wat is het wettelijke betaalmiddel in de Ardennen?

In de Ardennen betaal je net zoals in Nederland met de Euro.


Kun je in de Ardennen goed kajakken en kanoën?

In de Belgische Ardennen kun je uitstekend kajakken en kanoën. Populaire rivieren om te kajakken zijn onder andere:

  • Ourthe
  • Semois
  • Lesse
  • Amblève
Bij deze rivieren zijn voldoende mogelijkheden om een kajak of kano te huren. Vergeet niet iets mee te nemen om je waardevolle spullen in op te bergen want tijdens de kanotocht blijft het niet altijd even droog. Lees verder

 

Kajakken Belgische ArdennenIn de Ardennen zijn zeer goede mogelijkheden om te kajakken en kanoën.

Hoe groot zijn de Ardennen?

Het oppervlak van de Ardennen is maar liefst 11.200 km2. Het bosrijke en heuvelachtig gebied strekt zich uit over België, Luxemburg en Frankrijk. Het grootste gedeelte van de Ardennen bevindt zich in België.


Wat is het hoogste punt van de Belgische Ardennen?

Het hoogste punt van de Ardennen is de Signaal van Botrange (694 meter hoog). De Signaal van Botrange ligt in het natuurgebied de Hoge Venen.


Waar liggen de Belgische Ardennen?

De Ardennen zijn een laaggebergte en liggen in het zuidoosten van België. De Belgische Ardennen zijn onderdeel van het natuurgebied de Ardennen. In de Ardennen bevinden zich leuke stadjes en dorpjes zoals het unieke stadje Dinant.

Bergachtig landschap Belgische ArdennenDe Belgische Ardennen zijn gezegend met een fraai bergachtig landschap.


Zijn er in de Ardennen mooie vakantiehuizen te huur?

Als je op vakantie gaat naar de Ardennen dan is het een echte aanrader om een vakantiehuis te huren. Het aanbod is er namelijk groot en de meeste vakantiehuisjes hebben een fantastische ligging. Door het ruime aanbod is er voor iedereen wel een geschikt vakantiewoning te vinden van eenvoudig tot zeer luxe. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen met sauna, jacuzzi, spa en privé zwembad. Heb je een hond? Dan zijn er ook vakantiehuizen te huur waar de hond welkom is. Wij hebben de mooiste vakantiehuizen met de beste reviews in de Ardennen voor je uitgezocht. Bekijk direct het overzicht en boek direct!


Zijn er in de Ardennen goede wandelmogelijkheden?

Als je van wandelen houdt dan moet je dit echt een keer gaan doen in de Ardennen. Het groene en mooie laaggebergte is een paradijs voor wandelaars. In heel België ligt maar liefst 6000 kilometer aan wandelpaden zodat je niet zo snel uitgewandeld bent. De mooiste wandelgebieden tref je in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Durbuy. Let op! Is er geen voetpad aanwezig? Dan ben je in de Ardennen verplicht om aan de linkerkant van de weg te lopen. Lees verder

Wandelen in de  Belgische ArdennenIn de Belgische Ardennen zijn zeer goede wandelmogelijkheden. De natuur is er schitterend zoals je ziet op bovenstaande foto.


Wat is het weer en klimaat in de Ardennen?

Wil je op vakantie gaan naar de Ardennen? Dan wil je natuurlijk graag meer weten over het weer en het klimaat. Lees verder

Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in de Belgische Ardennen?

We hebben een overzicht gemaakt met de belangijkste verkeersregels in Belgie. In het overzicht tref je voornamelijk de verschillen met Nederland. Lees verder


Wat zijn de mooiste foto's van de Belgische Ardennen?

We hebben de mooiste foto's van de Ardennen voor je verzameld zodat je zelf kunt zien hoe mooi het er is. Lees verder


Bekijk ook