Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Mountainbiken

Mountainbiken in de Belgische Ardennen

Voor zowel de beginnende- als de gevorderde fietser is mountainbiken in de Belgische Ardennen een fantastisch ervaring. Je treft er namelijk een divers terrein met smalle singletracks, afdalingen en hellingen die het uithoudingsvermogen en de vaardigheden van elke fietser op de proef zullen stellen.

Diverse routes

In de Ardennen zijn veel routes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Het gebied staat erom bekend dat de paden goed gemarkeerd zijn, het is er dus niet moeilijk om de juiste weg te vinden. Een populaire locatie om te mountainbiken is de route over de Baraque de Fraiture, dit is één van de hoogste punten van de Ardennen. Je start bijvoorbeeld aan de Rue Jean Bertholet 3 in Vielsalm, hier begint een route van 47 kilometer.

Mountainbiken in de Belgische ArdennenDe Ardennen zijn ideaal om je technische vaardigheden te trainen.

Ook voor de recreatieve mountainbiker die een minder uitdagende tocht zoekt zijn er leuke routes beschikbaar. In de Ardennen zijn ook tal van gemakkelijkere routes beschikbaar, zij voeren je door groene valleien en pittoreske dorpjes. Een voorbeeld hiervan is de route Ravel Ligne 163, waarbij je de oude spoorlijn 163 volgt. Deze route begint met dichtbegroeide naald- en loofbossen om vervolgens rustig af te dalen door prachtig groene omgeving van de Ardennen.

La Chouffe MTB Marathon

Een populair mountainbike evenement is de La Chouffe MTB Marathon in Houffalize. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in augustus en het staat bekend als een van de zwaarste mountainbike wedstrijden van de regio. Je kunt kiezen tussen routes van 15, 30, 45, 65 of 95 kilometer.

Mountainbikepark in de Ardennen

Wil je helemaal los gaan op je fiets en ben je technisch vaardig of wil je je vaardigheden oefenen dan zijn er in de Ardennen diverse mountainbikeparken. Één daarvan is het Bike park Ferme Libert in Malmedy. Dit park is het grootste mountainbikepark van de Benelux. Het park heeft fantastische faciliteiten waaronder stijle afdalingen, klimmetjes en sprongen maar ook de beginnende mountainbiker zijn er routes. Het is daarom een populair park.

mountainbiken in de Belgische ArdennenIn de Ardennen kun je fantastisch mountainbiken.

Fietsuitrusting

Ga je mountainbiken in de Ardennen? Dan is het belangrijk om een goede fietsuitrusting te hebben. Een helm, beschermende kleding en uiteraard een goede fiets zijn essentieel. Neem vooral ook voldoende water en wat te eten mee. Zo kun je tijdens het fietsen bijvoorbeeld een pauze inlassen om wat te eten en te drinken en vooral om te genieten van je omgeving.

Mountainbiken in de Belgische Ardennen is fantastisch om te doen tijdens een vakantie of weekendje weg. Je bent lekker actief bezig in de natuur, de omgeving is schitterend. Of je nu een beginner of een ervaren fietser bent, er is voor elk wat wils in deze mooie regio.


Bekijk ook