Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

De leukste vakantiehuizen voor jou uitgezocht!

Toeristische informatie Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is voor veel Nederlanders een fijne vakantiebestemming. Het populaire gebied in België is niet ver rijden van Nederland en is gezegend met een adembenemend mooie natuur. Het fraaie natuurgebied is een laaggebergte en ligt in zuid-oost België.

De Belgische Ardennen zijn onderdeel van het natuurgebied de Ardennen. Dit bosrijke en heuvelachtig gebied strekt zich ook uit over Luxemburg en Frankrijk. Echter het grootste gedeelte van de Ardennen bevindt zich in België. De oppervlakte van de Ardennen is 11200 km2 en het hoogste punt is de berg Signaal van Botrange (694 meter hoog).

Rivier Belgische Ardennen in de herfst

Vakantiehuizen in de Ardennen

Als je naar de Ardennen op vakantie gaat dan is het een echte aanrader om een vakantiehuis te huren. Het aanbod is er namelijk heel groot en de meeste vakantiewoningen hebben een fantastische ligging in de fraaie natuur. Door het ruime aanbod is er voor iedereen wel een geschikt vakantiehuis te vinden van eenvoudig tot zeer luxe. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen met sauna, jacuzzi en/of zwembad.

Weer en klimaat

Het regent in de Ardennen iets meer dan in de rest van België. Dit komt door de zuidwestelijke stroming die de regen meeneemt. Het goede nieuws is wel dat er in winter vaak sneeuw valt waardoor je er prima kunt langlaufen of skiën. In de maanden juli en augustus is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20 graden Celsius. De perfecte temperatuur voor een heerlijke wandeling of fietstocht!

Wandelen in de Ardennen

Als je van wandelen houdt dan moet je dit echt een keer gaan doen in de Ardennen. Het groene en mooie laaggebergte leent zich uitermate goed voor prachtige wandelingen. In heel België ligt maar liefst 6000 kilometer aan wandelpaden zodat je niet zo snel uitgewandeld bent. De mooiste wandelgebieden tref je in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Durbuy.